УниКредит Булбанк се включи в програмата young.LEADERS.talk

УниКредит Булбанк се включи в програмата LEADERS.talk 2019, част от петото издание на Националната стажантска инициатива „Оставаме в България“. Целта на националната стажантска инициатива, която се организира от Съвета на жените в бизнеса в България в партньорство с А1, е да помогне на най-младите бъдещи професионалисти да надградят своите качества и умения, да навлязат в света на бизнеса.

Главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Теодора Петкова, директорът Глобално банково обслужване Цветанка Минчева и Иван Папазов, старши мениджър в Човешки ресурси в УниКредит Булбанк поканиха стажанти от инициативата в банката и обсъдиха с тях възможностите за развитие, как да открият подходяща работна среда среда и стимул за реализация в България.

Теодора Петкова сподели с младите бъдещи професионалисти, че самата тя е започнала кариерата си като стажант и то именно в банката, на която сега е на чело. Тя допълни, че много от мениджърите на Уникредит Булбанк са започнали като стажанти и са развили своите умения до високо експертни.

Главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк даде практически съвети на участниците в Националната стажантска инициатива „Оставаме в България“:

Когато избирате бъдещия си работодател, стремето се да работите нещо, което обичате. Друго нещо, което бих ви посъветвала е да работите в компания, чиито ценности отговарят на вашите лични такива.

Цветанка Минчева също взе участие в дискусията с участниците в програмата young.LEADERS.talk. Тя разказа, че също започва кариерата й в УниКредит Булбанк като стажант. Попада в новосъздаден Търговски отдел на баката, където са се развивали нови проекти и продукти. За 12 години тя стига до член на Управителния съвет и директор Банкиране на дребно, което е управлявала 4 години. В момента управлява оперативната зона в банката.

Цветанка Минчева посъветва участниците в инициативата да  бъдат смели, да променят и да не се страхуват да влизат в различни роли каквото и да работят.

Иван Папазов , старши мениджър в Човешки ресурси в УниКредит Булбанк разказа пред стажантите в програмата за възможностите, които УниКредит Булбанк дава на млади бъдещи професионалисти.

Той припомни, че УниКредит Булбанк е единствената българска банка, сертифицирана като топ работодател за 2019 г. Банката получава отличието за трети пореден път, защото непрестанно инвестира в развитието на своите служители и подобряване на работната им среда.

„За нас в УниКредит е много важен балансът между личен и професионален живот. В тази връзка развиваме различни инициатива, които да направят служителите ни по-щастливи. Стремим се към, гъвкавост на времето и пространството, на което работим. Инвестираме в знанията на нашите колеги с различни електронни обучения. Даваме повече време на нашите служители да бъдат с любимите си хора, като им даваме допълнителен ден за отпуск за рожден ден и други“, допълни Иван Папазов.

УниКредит Булбанк се включи в програмата young.LEADERS.talk, защото банката вярва в подкрепата в началото на всяка кариера.

Ако и вие сте в началото на своя кариерен път и търсите възможности за развитие в голяма банкова група, Ви каним да станете част от Стажантска програма на УниКредит Булбанк. Програмата дава шанс на талантливи млади професионалисти да започнат своята кариера в банката. През 2018 г. над 340 стажанта взеха участие в нея, като 121 от тях останаха на работа в банката.

Кандидатствай тук.

 

###

 

„Съветът на жените в бизнеса в България” е сдружение с нестопанска цел в обществена полза. Негови членове са водещи мениджъри и представители на компании и организации у нас. Сред целите на Съвета са разпространяване на добрите практики и програми за насърчаване на професионално развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърските позиции;развитие и утвърждаването на професионалните ценности в гражданското общество, образованието, науката, културата, техниката и технологиите; подкрепа за младите специалисти и таланти да реализират потенциала си в България и подпомагане на младежи в неравностойно социално положение в тяхното образование.

 

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, собствена платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2018 г. A1 България отчита приходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия (А1), България (A1 Bulgaria), Беларус (velcom), Хърватия (A1 Croatia), Словения (A1 Slovenia), Сърбия (Vip mobile) и Македония (one.Vip). Приходите на A1 Group за 2018 година са 4,47 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.

 

Повече информация за дейността на Съвета на жените в бизнеса:

Website: http://womeninbusiness.bg/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/council-of-women-in-business-in-bulgaria

Facebook: https://www.facebook.com/CWBB.Bulgaria/

Twitter: https://twitter.com/WomenBusinessBG

Instagram: https://www.instagram.com/womeninbusinessbg/