VP Brands Стажантска програма

Лятна стажантска програма „Духът на успеха“ на ВП Брандс Интернешънъл

 

Стажантската програма „Духът на успеха“ на ВП Брандс Интернешънъл е създадена за привличане и професионална реализация на студенти, които в последните години на своето обучение в университети в България и чужбина търсят активно началото на професионална си кариера в сектора и в България.

 

ВП Брандс Интернешънъл е лидер в производството на качествени вина и високоалкохолни напитки в България. Компанията има дългогодишен опит и нейно притежание са всички водещи марки алкохолни напитки в България. Днес, компанията разполага с най-модерните производствени центрове за висококачествени алкохолни продукти в страната. Всички те са напълно обновени през последните няколко години и оборудвани с най- модерните технологии.

 

Традицията на стажантските практики е поставена преди 13 години, когато първите стажанти- студенти от  ВИХВП влизат на производствен стаж във Винпром Пещера. От тогава всяка година в периода на гроздобер и винопроизводство студентите от последните курсове на Университета са на практика във ВП Брандс Интернешънъл, завод Есентика, изба Съединение, вила Ямбол. Младите ни колеги работят рамо до рамо с доказани професионалисти в бранша, прилагат на практика теоретичните знания, експериментират и развиват професионалните си умения. За най- активните, амбициозните и целенасочените вратите на компанията са отворени, а кариера в една от най-големите български компании в хранителната индустрия е престижна и желана реализация за тях. И днес равносметката е над 70 технолози, инженери, химици, икономисти и компютърни специалисти, които поставиха началото на кариерния си път в компанията след успешен производствен стаж.  Между първите стажанти са днешните ни ръководители на производства, отдели и мениджъри на плантовете в компанията.  

 

Считаме, че най–добрият начин за информиран и преживян избор като начало на професионалната  кариера е производствения стаж. Познаването на характера на работа, на трудовия ритъм и натоварване, както и на ежедневните задачи за реализирането на производствения план, както и шансът да получиш информация и препоръки в работата от най-добрите в бранша, да изработиш курсовия проект и бакалавърския, или магистърски тезис в реална работна среда са основателни предпоставки за избор на първото работно и начало на кариерата. Много по- смислено, информирано и осъзнато кариерно начало за младия служител.

 

За работодателят пък няма по-добър избор на новия служител от този в реални условия на работа  да бъдат оценени амбициите, теоретичната подготовка, социалната зрялост и желанието за непрекъснато обучение на младия човек. И тук няма място за сравнение дори и с най-обстойното интервю, с тестовете и задачите в подборите с цел избор на най-добрия и подходящ кандидат. 

  

Естествено продължение на поставените традиции в работата със стажанти от технологичните специалности е и разширяването на  периметъра от различни специалности.  През 2015 в програмата „Духът на успеха“ компанията посрещна първите си 24 млади студенти от български и чуждестранни университети, подбрани след участие във форума BG Career Fair в Лондон, Кариери България и други, в които  ВП Брандс Интернешънъл успя да привлече млади българи, учащи в чужбина, които търсят развитие и избират да трупат опит в български компании с международен имидж. Днес можем да се похвалим с над 100  стажанти от Великобритания, Холандия и САЩ. Направленията, в които компанията посреща стажанти са както Финанси, Маркетинг, Човешки Ресурси, Логистика, Връзки с обществеността, ИТ, Продажби България, Продажби Международни Пазари, Продажби Наливни Суровини и Капитално Строителство, така и в производствените отдели в Завод Пещера, Винарска Изба Съединение и Фабрика за етанол „Essentica“. Днес те са повече от 200.

 

В началото на всяка програма е нужно време стажантите ни да се ориентират в средата. Затова Дирекция ЧР е разработила програма, в която активни участници са мениджъра и служителите на функционалния отдел, в който работи стажанта, наставникът и стажантът. Целта е по-бързата адаптация към работното място и организацията на процесите, както и опознаване на корпоративните правила и култура.

 

Нашите стажанти започвайки професионалния си път при нас имат възможност да работят на пълен работен ден в екип от квалифицирани и опитни специалисти, готови да споделят знанията си. Придобиват практически опит в утвърдена корпоративна структура, създадат полезни контакти и внасят свежи идеи в работата. Имат възможност да се включат в модерна работна среда и да усетят динамиката на реалния бизнес.

 

В началото на октомври тази година успешно завърши поредната Лятната стажантска програма на ВПБИ „Духът на успеха - студентски практики 2018“, в която 10 студенти от Университет по Хранителни Технологии - 4-ти курс специалност „Технология на виното и пивото“ работиха в изба Съединение по време на най-интензивната част на  гроздоберната ни кампания. Днес те отново са на студентските банки и в лабораториите на Университета със спомените и преживените моменти в стажантската си практика, а и с желанията и мечите си за професионална реализация. А в нашите планове са 3- ма от тях- най-добрите, активните и амбициозни, на които ще предложим да продължат пътя с нас…  

 

 „Духът на успеха- студентски практики 2018“ на VP Brands International завърши, за да продължи успешната традиция и отвори врати за следващите си стажанти.

 

Ако си целеустремен, амбициозен и креативен, значи ти си нашия следващ стажант!

Изпрати ни своята автобиография на имейл hr@vp-brands.com

 

КАНДИДАТСТВАЙ ТУК